Torstaina perhekahvilassa on joka kuukauden viimeisenä torstaina Koko perhettä kuunnellen -keskustelusarja, jossa pohditaan vanhemmuuden haasteita ja mahdollisuuksia eri näkökulmista. Viime torstaina aiheena omanlainen vanhemmuus. Meitä oli koolla melko paljon, ja keskustelu oli vilkasta.

Aloitimme pohtimalla sitä, miten oma kasvatus ja omien vanhempien mallit ovat vaikuttaneet omaan vanhemmuuteen. Siinä tulikin sitten ruodittua itse kunkin perhesuhteita oikein urakalla. Olipas vapauttavaa! Välillä nauroimme oikein kunnolla, koska niin monella oli aivan samanlaisia kokemuksia. Oman kasvatuksen lisäksi vanhemmuuteen vaikuttavat ympäristön luomat paineet ja odotukset, kuten neuvolat, vauvalehdet ja kaverit (lapselliset tai lapsettomat). Totesimme jälleen kerran, että on ollut onni löytää Mammakeitaalta samanhenkisiä kavereita ja tukea omille valinnoilleen. Vaikka meilläkin on keskenämme hyvin erilaisia valintoja, niitä ei tässä seurassa tarvitse koskaan selitellä. Jokainen perhe on erilainen, ja omanlainen vanhemmuus muodostuu koko perhettä kuunnellen. :-)

Kerrassaan ihana keskustelu, ainakin minä sain siitä paljon. Kiitos myös Seijalle kivasta perhemuskarista! Ja tervetuloa kaikki torstain perhekahviloihin!

Mirkka