Mammakeitaan tilan siivous on kinkkinen juttu. Kuten muukin Mammakeitaan toiminta, siivouskin toteutetaan vapaaehtoisten toimesta. Sen lisäksi, että tila siivotaan kunnolla kerran viikossa, kaikkien kävijöiden tulisi osallistua siisteyden ylläpitämiseen. Tässä nyt muutamia seikkoja, jotka toivoisimme kävijöiden ottavan huomioon:

1) Jokainen tiskaa ja kerää omat ja lapsensa astiat.
2) Ruokailu tapahtuu vain ja ainoastaan sille varatussa tilassa. Myös lasten osalta, keksejä tms. ei saa viedä "olkkarin" puolelle. Tämä on ihan turvallisuuskysymys, koska pahasti allergiset lapset saattavat saada murusia suuhunsa kohtalokkain seurauksin.
3) Jokainen kävijä mielellään osallistuu lelujen ja muiden tavaroiden keräilyyn perhekahvilan tms. päätyttyä. Tietenkään ei tarvitse alkaa siivoamaan leluja kesken toisten leikkien (jos lähtee aikaisemmin), mutta tässäkin voi jokainen käyttää omaa harkintaa. Lelut käydään läpi noin kaksi kertaa kuukaudessa, eli ne puhdistetaan ja korjataan rikkinäiset pois. Leluille löytyy omat merkityt laatikkonsa, jonne lelut olisi hyvä kerätä aina käytön jälkeen. Näin ne säilyisivät ja löytyisivät paremmin.
4) Perhekahvilan päätteeksi olisi mukavaa, jos kaikki siivoaisivat porukalla. Muuten perhekahvilan vastuulliselle jää kohtuuttoman iso siivous- ja tiskausurakka, eikä vastuun ottaminen oikein sellaisena houkuttele.

Toiveena olisi, että kaikki panostaisivat yhteisen tilamme siisteyteen ja viihtyvyyteen, jolloin siivous ei kasaantuisi vain muutamien aktiivisten harteille.